Wachttijden 

De-Kering werkt met korte wachttijden. We doen ons best om deze ook zo kort mogelijk te houden.

De aanmeldingswachttijd
De aanmeldingswachttijd is het aantal weken tussen de aanmelding (d.w.z. de dag dat wij verwijzing van uw arts hebben ontvangen) en het moment dat het intakegesprek plaatsvindt.

De behandelingswachttijd
De behandelingswachttijd is het aantal weken tussen het intakegesprek en de start van de behandeling. Deze is afhankelijk van de complexiteit van de klacht waarvoor u komt. Of er specifiek onderzoek nodig is voordat er een behandelovereenkomst kan worden gesloten. En of dat u moet wachten tot er plaats is voor een specifieke behandelvorm, die voor u geschikt is.

Dit is de gemiddelde wachttijd over de laatste twee maanden:

Specialistische GGZ (SGGZ)*

Gemiddelde aanmeldingswachttijd Gemiddelde behandelingswachttijd
Locatie Goes 8 weken 3 weken
Locatie Bergen op Zoom 8 weken 3 weken

 

Wanneer u de wachttijd te lang vindt, kunt u contact opnemen met de zorgaanbieder, of uw zorgverzekeraar vragen om wachtlijstbemiddeling. Uw zorgverzekeraar kan u ondersteunen, zodat u binnen 4 weken vanaf uw eerste contact met een zorgaanbieder een intake gesprek krijgt, en dat binnen 10 weken vanaf de intake, de behandeling is gestart. Dit zijn de maximaal aanvaardbare wachttijden die door zorgaanbieders en zorgverzekeraars gezamenlijk zijn overeengekomen (de Treeknorm). 

*Laatst bijgewerkt op: 1 maart 2021