Aanbod

Volwassenen vanaf 18 jaar kunnen bij ons terecht voor problemen op het terrein van de sociale psychiatrie. Deze problemen kunnen verband houden met een psychiatrische stoornis, levensfase problematiek of het gevolg zijn van ziekte of ongeval.

Wij bieden sociaal psychiatrische behandeling en begeleiding op maat. Ons uitgangspunt is een evidence based werkwijze. Dit betekent dat wij, in principe, kiezen voor een behandelaanbod dat in de praktijk zijn nut heeft bewezen. Wij gaan hier echter niet rigide mee om, in uw situatie kan mogelijk een andere keuze beter zijn. Dit alles gaat in nauw overleg met u, waarin uw hulpvraag centraal staat.
Uiteindelijk kunt  u dan uw hulpvraag aanpakken met een selectie uit ons aanbod. Wat o.a. bestaat uit: gesprekstherapieën, medicijnen, zo nodig PIT-ondersteuning (psychiatrische intensieve ondersteuning thuis), PMT (psychomotore therapie) en diverse E-Health modules.


U kunt bij ons in Goes en in Bergen op Zoom terecht. Voor de locatie Goes geldt dat wij onze praktijk op de eerste verdieping van het pand hebben. Dit betekent dat u fit genoeg dient te zijn de trap te beklimmen, we hebben geen lift. Lukt dit niet dan maken we een afspraak om u thuis te bezoeken. In Bergen op Zoom hebben we een gelijkvloerse locatie die goed begaanbaar is voor iedereen.

Nadat u bij ons bent aangemeld volgt de intakefase. U voert over het algemeen twee of drie gesprekken binnen deze fase , waarvan in elk geval een met de psychiater.

Na de intake volgt en adviesgesprek. Hierin wordt het behandelaanbod, in samenspraak met u, geformuleerd en stellen we samen een behandelplan op.

Hoe vaak u contact zult hebben met de sociaalpsychiatrisch verpleegkundige en de psychiater hangt af van de hulpvraag. De praktijk wijst uit dat dit sterk kan variëren van eenmaal per week tot bijvoorbeeld eenmaal per zes weken.

U kunt als cliënt en verwijzer ook gebruik maken van De-Kering  voor een diagnostische vraag of een second opinion.

Harmonie tussen twee individuen wordt nooit in de schoot geworpen. ze moet eindeloos veroverd worden

- Simone de Beauvoir -

Frans schrijfster en filosofe (1908-1986)

Stationspark 37a
4462 DZ Goes

Zuidzijde Haven 39a
4611 HC Bergen op Zoom
KvK nr: 67414869

Tel. (0113) 820 233
Fax (0113) 229 497

Tel. (0164) 746 011
Fax (0164) 270 481
info@de-kering.nl